18 Ιδιαίτερα Δέντρα για να Μεταμορφώσετε Ευχάριστα έναν Μικρό Κήπο & την Αυλή Σας !

by admin
2 comments

Τα δέντρα έχουν την ικανότητα να αναδείξουν ακόμα και το μικρότερο κήπο. Μπορείτε να επιλέξετε την θέση τους με τέτοιο τρόπο ώστε να φτιάξετε εστιακά σημεία, σημεία δηλαδή που θα πέφτει το μάτι καθώς κοιτά τον κήπο ή να τα χρησιμοποιήστε τα για να καλύψετε ανεπιθύμητες εστίες.

Επιλέξτε δέντρα με μικρούς σαρκώδεις καρπούς, αν θέλετε να προσελκύσετε τα πουλιά για να κουρνιάζουν και να φτιάχνουν τη φωλιά τους. Απ’ την άλλη, αν επιθυμείτε να παίρνετε φρούτα για κατανάλωση, φυτέψτε οπωροφόρα δέντρα όπως μηλιάαχλάδια ή κερασιά.

Δέντρα για μικρούς κήπους και αυλές : Μηλιά, Αχλαδιά, Κερασιά

Αν ο χώρος σας είναι εξαιρετικά περιορισμένος ή δεν είστε σίγουροι για το πού θέλετε να τοποθετήσετε το δέντρο σας, οι περισσότερες προτάσεις που κάνουμε σε αυτό το άρθρο μπορούν άνετα να μεγαλώσουν σε ένα μεγάλο δοχείο (γλάστρα) – τα δοχεία έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να μετακινηθούν σε άλλο σημείο, αλλά σίγουρα θα έχουν βάρος. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να τα μετακινήσετε σε προστατευμένο μέρος το χειμώνα.

Αν ψάχνετε για κάτι πολύ μικρό, σκεφτείτε να φυτέψετε κάποιο θαμνώδες φυτό. Με το κατάλληλο κλάδεμα μπορούν να διαμορφωθούν έτσι ώστε να δίνουν την εντύπωση ενός μικρού δέντρου – κάποιοι θάμνοι που έχουν αυτή τη δυνατότητα για να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν το βιβούρνο, την πασχαλιά και τον ελαίαγνος.Όσον αφορά τη φύτευση, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό που έχουμε γράψει για τα οπωροφόρα δέντρα, που ταιριάζει και για τα καλλωπιστικά.

Δέντρα για μικρούς κήπους και αυλές : Βιβούρνο, Πασχαλιοά, Ελαίαγνος

Δώστε προσοχή στη λίστα που επιλέξαμε για δέντρα που ταιριάζουν στους μικρούς κήπους και επιλέξτε αυτά που σας αρέσουν για τον δικό σας!

Ιαπωνικός Σφένδαμος

Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες σφενδάμου (Acer palmatum) που έχουν αργή ανάπτυξη, χαμηλή ζωηρότητα και το ύψος τους παραμένει χαμηλό, κατάλληλα χαρακτηριστικά για να μην καλύψουν και κυριαρχήσουν στον κήπο σας μέσα σε λίγα χρόνια.

Το φύλλωμά τους δίνει πινελιές φωτεινών φθινοπωρινών χρωμάτων με τις αποχρώσεις του κίτρινου και του κόκκινου, ενώ το σχήμα του ελάσματος των φύλλων είναι αρκετά ελκυστικό. Τοποθετήστε τα σε ένα προστατευμένο σημείο από τις άμεσες ακτίνες του ηλίου ή φυτέψτε το σε ένα ευρύχωρο δοχείο.

Θάμνοι Αρχιτεκτονικής Τοπίου

Μπορεί να μην ανήκουν στα δέντρα αλλά οι θάμνοι που χρησιμοποιούν οι αρχιτέκτονες κήπου για να οριοθετήσουν μονοπάτια ή να αναδείξουν σημεία, όπως είναι οι δάφνες, το πυξάρι, ο τάξος και η τούγια ταιριάζουν σε αυτό που θέλετε και μπορείτε να κάνετε αμέτρητους συνδυασμούς μεταξύ τους.

Ανάλογα με τη φαντασία σας, δώστε τους τα παραδοσιακά σχήματα κουρεύοντάς τα σε σχήμα κυλινδρικό, σφαιρικό, πυραμίδας και άλλα πιο μοναδικά σχέδια. Δείτε μερικούς από αυτούς τους θάμνους στο άρθρο για τα φυτά που είναι κατάλληλα για φράχτες.

Ξινομηλιά

Οι ξινομηλιές (αγριομηλιές) μπορούν να μεγαλώσουν σε κάθε περιοχή, ανθίζουν την άνοιξη και παράγουν πολυάριθμους καρπούς που μοιάζουν με μήλα τα οποία προσελκύουν πουλιά για να τραφούν. Μπορείτε να φυτέψετε μια εδώδιμη ποικιλία για να φτιάξετε γλυκό με τα ξινόμηλα ή κάποια που αναπτύσσεται κάθετα για να εξοικονομήσετε χώρο.

Πηγή: https://share24.gr/18-idietera-dentra-gia-na-metamorfosete-efcharista-enan-mikro-kipo-tin-avli-sas/

You may also like

2 comments

Κώστας Χ. 27 Αυγούστου 2020 - 16:06

Πολύ ενδιάφερον Άρθρο! Συνεχίστε έτσι!

Reply
inox μίξερ βρύσης πτυσσόμενος σωλήνας 9 Αυγούστου 2021 - 04:41

καταπληκτική, καθώς και φανταστική τοποθεσία blog.
Ειλικρινά σκοπεύω να σας ευχαριστήσω, για την προσφορά μας πολύ καλύτερη πληροφόρηση.

Reply

Leave a Comment