Πώς δεν θα μαραθούν τα φυτά σας όσο λείπετε σε διακοπές

by admin
1 comment

Αρχικά μεταφέρουμε τις γλάστρες στο πιο σκιερό σημείο του μπαλκονιού μας. Έτσι με λιγότερο ήλιο θα εξατμίζεται πιο αργά η υγρασία από το χώμα και δε θα ταλαιπωρούνται τα φυτά από το δυνατό ήλιο. Φροντίζουμε να κάνουμε το τελευταίο πότισμα πρωινές ώρες λίγο πριν αναχωρήσουμε. Τα φυτά θα αντέξουν απότιστα έως και 34 μέρες.

Αν πρόκειται να λείψουμε παραπάνω (έως και 7-10 μέρες) παραχώνουμε μέσα στο χώμα των φυτών ειδικό ζελέ, που όταν ποτιστεί απορροφά πολλαπλάσια υγρασία σε σχέση με το βάρος του και την αποδεσμεύει σιγά σιγά. Παρόμοιο αποτέλεσμα θα έχουμε και αν γεμίσουμε πλαστικά μπουκάλια με νερό, βιδώσουμε χαλαρά το καπάκι τους και τα αναποδογυρίσουμε μέσα στο χώμα.

Παρόμοιο αποτέλεσμα θα έχουμε και αν γεμίσουμε πλαστικά μπουκάλια με νερό, βιδώσουμε χαλαρά το καπάκι τους και τα αναποδογυρίσουμε μέσα στο χώμα.

Μια καλή λύση βέβαια είναι να εγκαταστήσουμε αυτή την εποχή ένα δίκτυο αυτόματου ποτίσματος.Τέλος η καλύτερη και φυσικά ανέξοδη επιλογή είναι να ποτίζει κάπου – κάπου τα φυτά μας κάποιος δικός μας άνθρωπος.

You may also like

1 comment

Φυτώριο Κηπούπολη - 10+ 1 πρακτικές συμβουλές για όμορφα και υγιή φυτά 27 Αυγούστου 2021 - 00:45

[…] Πώς δεν θα μαραθούν τα φυτά σας όσο λείπετε σε διακοπές […]

Reply

Leave a Comment